Dat meldt de BBC. Besparingsprogramma's moeten, aldus Lagarde, moeten op maat worden gemaakt voor elke economie.

"Sommige landen moeten met volle kracht doorgaan met fiscale consolidatie, maar andere landen hebben wat ruimte. Zij kunnen onderzoeken wat ze moeten doen om zichzelf te helpen," zei Lagarde in Davos.

Lagere vooruitzichtenHet IMF verlaagde gisteren zijn groeiprognoses voor 2012. De organisatie ziet de wereldeconomie groeien met 3,25 procent, dat is 0,75 procentpunt minder dan bij zijn prognose in september. Voor de eurozone verwacht het IMF een krimp van 0,5 procent, voor de Belgische economie een krimp van 0,1 procent.

De prognoses zijn pessimistischer dan die van de Nationale Bank (NBB) en de OESO, die beide een groei met 0,5 procent voorspellen. (KVDA)

Dat meldt de BBC. Besparingsprogramma's moeten, aldus Lagarde, moeten op maat worden gemaakt voor elke economie. "Sommige landen moeten met volle kracht doorgaan met fiscale consolidatie, maar andere landen hebben wat ruimte. Zij kunnen onderzoeken wat ze moeten doen om zichzelf te helpen," zei Lagarde in Davos. Lagere vooruitzichtenHet IMF verlaagde gisteren zijn groeiprognoses voor 2012. De organisatie ziet de wereldeconomie groeien met 3,25 procent, dat is 0,75 procentpunt minder dan bij zijn prognose in september. Voor de eurozone verwacht het IMF een krimp van 0,5 procent, voor de Belgische economie een krimp van 0,1 procent. De prognoses zijn pessimistischer dan die van de Nationale Bank (NBB) en de OESO, die beide een groei met 0,5 procent voorspellen. (KVDA)