Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft zijn groeiprognoses voor de grootste economie ter wereld voor 2014 verlaagd van 3 procent bij een eerdere raming in april tot 2,7 procent vandaag.

Volgens het IMF hebben de bezuinigingen bij de Amerikaanse overheid voor druk gezorgd op de economische groei in de Verenigde Staten, en zal dat 'wegen op de consumptie de komenden kwartalen', blijkt uit een rapport dat het IMF vrijdag bekendmaakte.

Het IMF handhaaft zijn prognose voor dit jaar op 1,9 procent groei. In 2012 noteerden de VS nog een toename van het bbp met 2,2 procent. Voor de periode na 2014 houdt het IMF rekening met een groei van boven de 3 procent

Het IMF laat in het rapport ook verstaan dat het verwacht dat de Amerikaanse centrale bank (Fed) nog tot het einde van dit jaar maandelijks obligaties blijft inkopen. Het afbouwen van het steunbeleid van de Federal Reserve moet voorzichtig worden uitgevoerd om te voorkomen dat de financiële markten worden verstoord, luidt het. (AFP/BO)

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft zijn groeiprognoses voor de grootste economie ter wereld voor 2014 verlaagd van 3 procent bij een eerdere raming in april tot 2,7 procent vandaag.Volgens het IMF hebben de bezuinigingen bij de Amerikaanse overheid voor druk gezorgd op de economische groei in de Verenigde Staten, en zal dat 'wegen op de consumptie de komenden kwartalen', blijkt uit een rapport dat het IMF vrijdag bekendmaakte. Het IMF handhaaft zijn prognose voor dit jaar op 1,9 procent groei. In 2012 noteerden de VS nog een toename van het bbp met 2,2 procent. Voor de periode na 2014 houdt het IMF rekening met een groei van boven de 3 procentHet IMF laat in het rapport ook verstaan dat het verwacht dat de Amerikaanse centrale bank (Fed) nog tot het einde van dit jaar maandelijks obligaties blijft inkopen. Het afbouwen van het steunbeleid van de Federal Reserve moet voorzichtig worden uitgevoerd om te voorkomen dat de financiële markten worden verstoord, luidt het. (AFP/BO)