Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft zijn groeiprognose voor China voor dit jaar licht nerwaarts bijgesteld.

Het IMF rekent voor China dit jaar op een toename van het bbp met 7,75 procent tegenover 8 procent bij een eerdere prognose. De licht negatievere prognose heeft te maken met de zwakke wereldconjunctuur en de daaraan verbonden onzekerheid.

Volgens het IMF wordt China's economie geconfronteerd met enkele belangrijke uitdagingen, waaronder de snelle toename van de kredietfinanciering - gekoppeld aan een toenemend aantal wanbetalingen - en de impact ervan op de investeringen in het land.

Toch blijft een groei van '7,75 procent' voor China nog steeds een sterke groei, aldus adjunct-directeur van het IMF David Lipton. Voor 2014 verwacht het IMF zowat hetzelfde groeicijfer.

De tweede economie ter wereld noteerde in 2012 een toename van het bbp met 7,8 procent. Dat was het laagste cijfer sinds 1999. (AFP/BO)

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft zijn groeiprognose voor China voor dit jaar licht nerwaarts bijgesteld.Het IMF rekent voor China dit jaar op een toename van het bbp met 7,75 procent tegenover 8 procent bij een eerdere prognose. De licht negatievere prognose heeft te maken met de zwakke wereldconjunctuur en de daaraan verbonden onzekerheid.Volgens het IMF wordt China's economie geconfronteerd met enkele belangrijke uitdagingen, waaronder de snelle toename van de kredietfinanciering - gekoppeld aan een toenemend aantal wanbetalingen - en de impact ervan op de investeringen in het land.Toch blijft een groei van '7,75 procent' voor China nog steeds een sterke groei, aldus adjunct-directeur van het IMF David Lipton. Voor 2014 verwacht het IMF zowat hetzelfde groeicijfer.De tweede economie ter wereld noteerde in 2012 een toename van het bbp met 7,8 procent. Dat was het laagste cijfer sinds 1999. (AFP/BO)