"De Turkse autoriteiten en de directie van IMF zijn overeengekomen dat de raadplegingen" in het kader van het jaarlijkse economische rapport over de Turkse economie "in 2010 zullen starten met een IMF-missie in de eerste twee weken van mei", gaf Caroline Atkinson, woordvoerster van het fonds aan in een persbericht.

"Het laatste bezoek dateert van maart 2007", sinds het IMF ermee ophield om elk jaar met elke lidstaat over de economische situatie te discussiëren (wat uitmondt in de jaarpublicatie "Artikel IV), verduidelijkt Atkinson.

Ankara en de organisatie in Washington onderhandelen al een jaar over de mogelijkheid van een lening van het fonds aan Turkije. Hoewel de deal meermaals bijna beklonken leek, is nog geen akkoord bereikt over de modaliteiten van een financiering.

"De Turkse autoriteiten en de directie van IMF zijn overeengekomen dat de raadplegingen" in het kader van het jaarlijkse economische rapport over de Turkse economie "in 2010 zullen starten met een IMF-missie in de eerste twee weken van mei", gaf Caroline Atkinson, woordvoerster van het fonds aan in een persbericht. "Het laatste bezoek dateert van maart 2007", sinds het IMF ermee ophield om elk jaar met elke lidstaat over de economische situatie te discussiëren (wat uitmondt in de jaarpublicatie "Artikel IV), verduidelijkt Atkinson. Ankara en de organisatie in Washington onderhandelen al een jaar over de mogelijkheid van een lening van het fonds aan Turkije. Hoewel de deal meermaals bijna beklonken leek, is nog geen akkoord bereikt over de modaliteiten van een financiering.