Dat berichten De Tijd, L'Echo, Het Laatste Nieuws donderdag. Voor vijf criteria bepaalde het IMF of een bankengroep sterk, middelmatig of zwak presteert. De groep die de twee Belgische grootbanken omvat, scoort op drie verschillende criteria goed.

De verliezen op leningen zijn laag, de rente op bankobligaties is laag en het gemiddelde kernkapitaal is hoog. Voor de verliezen op de portefeuille staatsobligaties behoren Dexia en KBC tot de middelste groep. Het zwakke punt van de Belgische grootbanken zijn de lage inkomsten in verhouding tot het balanstotaal.

BNP Paribas Fortis en ING België werden niet apart bestudeerd omdat ze dochters zijn van buitenlandse banken.

"De wereldwijde financiële stabiliteit is de jongste zes maanden verbeterd, maar de broosheid blijft", aldus het zogenaamde Global Financial Stability Report. (Belga)

Dat berichten De Tijd, L'Echo, Het Laatste Nieuws donderdag. Voor vijf criteria bepaalde het IMF of een bankengroep sterk, middelmatig of zwak presteert. De groep die de twee Belgische grootbanken omvat, scoort op drie verschillende criteria goed. De verliezen op leningen zijn laag, de rente op bankobligaties is laag en het gemiddelde kernkapitaal is hoog. Voor de verliezen op de portefeuille staatsobligaties behoren Dexia en KBC tot de middelste groep. Het zwakke punt van de Belgische grootbanken zijn de lage inkomsten in verhouding tot het balanstotaal. BNP Paribas Fortis en ING België werden niet apart bestudeerd omdat ze dochters zijn van buitenlandse banken. "De wereldwijde financiële stabiliteit is de jongste zes maanden verbeterd, maar de broosheid blijft", aldus het zogenaamde Global Financial Stability Report. (Belga)