Volgens Magnusson kan het Internationaal Monetair Fonds (IMF) binnen enkele weken een beslissing nemen over nieuwe noodkredieten voor het geplaagde land.

Om in aanmerking te komen voor nieuwe IMF-leningen moet IJsland een oplossing vinden voor de terugbetaling van het geld dat de Britse en Nederlandse overheid voorschoten om gedupeerde spaarders van Icesave te compenseren. Volgens Magnusson, die vorige week in Washington overleg voerde met IMF-topman Dominique Strauss-Kahn, is dit echter niet onmogelijk.

"Ik heb goede hoop dat we een oplossing kunnen vinden en dat de nieuwe evaluatie van het IMF binnen enkele weken kan plaatshebben", stelde Magnusson in een verklaring.

Het IMF beloofde IJsland eind 2008 2 miljard dollar aan noodkredieten. Na de eerste uitbetalingen werd deze hulp echter opgeschort omdat de IJslanders er niet in slaagden een akkoord te bereiken met Nederland en Groot-Brittannië.

Volgens Magnusson kan het Internationaal Monetair Fonds (IMF) binnen enkele weken een beslissing nemen over nieuwe noodkredieten voor het geplaagde land. Om in aanmerking te komen voor nieuwe IMF-leningen moet IJsland een oplossing vinden voor de terugbetaling van het geld dat de Britse en Nederlandse overheid voorschoten om gedupeerde spaarders van Icesave te compenseren. Volgens Magnusson, die vorige week in Washington overleg voerde met IMF-topman Dominique Strauss-Kahn, is dit echter niet onmogelijk. "Ik heb goede hoop dat we een oplossing kunnen vinden en dat de nieuwe evaluatie van het IMF binnen enkele weken kan plaatshebben", stelde Magnusson in een verklaring. Het IMF beloofde IJsland eind 2008 2 miljard dollar aan noodkredieten. Na de eerste uitbetalingen werd deze hulp echter opgeschort omdat de IJslanders er niet in slaagden een akkoord te bereiken met Nederland en Groot-Brittannië.