Een schijf van ongeveer 338,7 miljoen euro werd al teruggestort, waar dit pas voor 2013 voorzien was.

Dat meldt het IMF in een mededeling.

Het gaat om ongeveer een vijfde van de totale som van 1,64 miljard euro die IJsland geleend heeft bij het IMF. Ook in februari voerde IJsland al een terugbetaling uit. Het land heeft nog 1,22 miljard euro schuld uitstaan bij het IMF.

Tegen 2016 moet alles terugbetaald zijn. In 2008 ging in volle internationale financiële crisis de volledige IJslandse banksector ten onder. Het IMF kwam daarop het land tegemoet met steun. In ruil moest IJsland hervormingen doorvoeren om de overheidsfinanciën te saneren. (Belga/SD)


Een schijf van ongeveer 338,7 miljoen euro werd al teruggestort, waar dit pas voor 2013 voorzien was. Dat meldt het IMF in een mededeling. Het gaat om ongeveer een vijfde van de totale som van 1,64 miljard euro die IJsland geleend heeft bij het IMF. Ook in februari voerde IJsland al een terugbetaling uit. Het land heeft nog 1,22 miljard euro schuld uitstaan bij het IMF. Tegen 2016 moet alles terugbetaald zijn. In 2008 ging in volle internationale financiële crisis de volledige IJslandse banksector ten onder. Het IMF kwam daarop het land tegemoet met steun. In ruil moest IJsland hervormingen doorvoeren om de overheidsfinanciën te saneren. (Belga/SD)