Eerdere resultaten wezen op een daling van 0,4 procent. Maar Destatis had toen nog niet de resultaten van een nieuwe dataset met meer bedrijven kunnen verrekenen in de cijfers.

"Het laat ons toe iets optimistischer te zijn over de Duitse consument, maar er zijn geen grote verschuivingen in het vooruitzicht", zegt econoom Simon Junker van de Commerzbank in Frankfurt aan The Wall Street Journal in een eerste reactie.

Er is veel buitenlandse druk op de Duitse regering om de binnenlandse consumptie aan te zwengelen. Onder meer de Franse minister van Financiën Christine Lagarde, de Verenigde Staten en de bekende investeerder George Soros hebben zich publiekelijk geërgerd aan het grote handelsoverschot van Duitsland.

Volgens hen belemmert de terughoudendheid van de Duitse consument de wereldwijde groei. Bovendien is de Duitse economie door haar grote afhankelijkheid van export zeer kwetsbaar voor een wereldwijde groeivertraging.

Eerdere resultaten wezen op een daling van 0,4 procent. Maar Destatis had toen nog niet de resultaten van een nieuwe dataset met meer bedrijven kunnen verrekenen in de cijfers. "Het laat ons toe iets optimistischer te zijn over de Duitse consument, maar er zijn geen grote verschuivingen in het vooruitzicht", zegt econoom Simon Junker van de Commerzbank in Frankfurt aan The Wall Street Journal in een eerste reactie. Er is veel buitenlandse druk op de Duitse regering om de binnenlandse consumptie aan te zwengelen. Onder meer de Franse minister van Financiën Christine Lagarde, de Verenigde Staten en de bekende investeerder George Soros hebben zich publiekelijk geërgerd aan het grote handelsoverschot van Duitsland. Volgens hen belemmert de terughoudendheid van de Duitse consument de wereldwijde groei. Bovendien is de Duitse economie door haar grote afhankelijkheid van export zeer kwetsbaar voor een wereldwijde groeivertraging.