De aanbeveling gaat niet zo ver dat banken hun activiteiten voor particulieren en hun zakenbankactiviteiten niet meer mogen combineren. De commissie stelt voor dat de banken hun consumentenactiviteiten onderbrengen in een apart gekapitaliseerde dochteronderneming, om zo de klanten te beschermen.

Het rapport van de commissie, onder leiding van econoom John Vickers, is een tussentijds rapport. De definitieve versie wordt in september verwacht. De regering had Vickers vorig jaar gevraagd om aanbevelingen te geven, om voor meer competitiviteit en meer veiligheid te zorgen bij de Britse banken in het geval van een nieuwe financiële crisis.

In de City werd reikhalzend uitgekeken naar het rapport. De grote vier van de Britse bankenwereld (HSBC, Barclays, Lloyds Banking Group en Royal Bank of Scotland) vreesden voor een verbod op hun universele bankenmodel. Indien de hervormingen te radicaal zouden uitvallen, dreigden sommige van de banken al met een verhuis van hun maatschappelijke zetel naar het buitenland.

De commissie beveelt ook aan dat de grote banken kernkapitaal (core Tier 1) moeten aanhouden van 10 procent.

De aanbeveling gaat niet zo ver dat banken hun activiteiten voor particulieren en hun zakenbankactiviteiten niet meer mogen combineren. De commissie stelt voor dat de banken hun consumentenactiviteiten onderbrengen in een apart gekapitaliseerde dochteronderneming, om zo de klanten te beschermen. Het rapport van de commissie, onder leiding van econoom John Vickers, is een tussentijds rapport. De definitieve versie wordt in september verwacht. De regering had Vickers vorig jaar gevraagd om aanbevelingen te geven, om voor meer competitiviteit en meer veiligheid te zorgen bij de Britse banken in het geval van een nieuwe financiële crisis. In de City werd reikhalzend uitgekeken naar het rapport. De grote vier van de Britse bankenwereld (HSBC, Barclays, Lloyds Banking Group en Royal Bank of Scotland) vreesden voor een verbod op hun universele bankenmodel. Indien de hervormingen te radicaal zouden uitvallen, dreigden sommige van de banken al met een verhuis van hun maatschappelijke zetel naar het buitenland. De commissie beveelt ook aan dat de grote banken kernkapitaal (core Tier 1) moeten aanhouden van 10 procent.