China had in februari een handelstekort van 31,5 miljard dollar (24 miljard euro). Dat is veel meer dan analisten hadden verwacht en het grootste handelstekort in zeker 10 jaar.

De import steeg vorige maand met bijna 40 procent ten opzichte van februari 2011, terwijl de uitvoer met ruim 18 procent steeg. De cijfers komen van de Chinese autoriteiten.

China heeft een export-geleide economie, maar de groei van de wereldwijde economie en dus ook van de vraag naar Chinese producten blijft traag.

Analisten wijzen er wel op dat het Chinese nieuwjaarsfeest vorig jaar in februari viel en dit jaar in januari. Tijdens dat feest zijn veel fabrieken dicht en draait de economie in het hele land op een laag pitje. (KVDA)

China had in februari een handelstekort van 31,5 miljard dollar (24 miljard euro). Dat is veel meer dan analisten hadden verwacht en het grootste handelstekort in zeker 10 jaar. De import steeg vorige maand met bijna 40 procent ten opzichte van februari 2011, terwijl de uitvoer met ruim 18 procent steeg. De cijfers komen van de Chinese autoriteiten. China heeft een export-geleide economie, maar de groei van de wereldwijde economie en dus ook van de vraag naar Chinese producten blijft traag. Analisten wijzen er wel op dat het Chinese nieuwjaarsfeest vorig jaar in februari viel en dit jaar in januari. Tijdens dat feest zijn veel fabrieken dicht en draait de economie in het hele land op een laag pitje. (KVDA)