In de eerste jaarhelft was er al sprake van een toename van het bruto binnenlands product (bbp) met 18,1 procent.

De export van afgewerkte goederen, de financiële diensten en het toerisme zijn de belangrijkste groeimotoren voor Singapore. De groei in de eerste jaarhelft was in elk geval de grootste sinds 1975.
Het voorbije jaar beleefde de stadstaat nog zijn zwaarste recessie sinds zijn onafhankelijkheid in 1965, met een krimp van 1,3 procent van het bbp.

Analisten wijzen erop dat nog meer landen in Azië een flink economisch herstel beleven. Onder meer Zuid-Korea, Maleisië, Taiwan en India hebben de afgelopen weken hun rentevoeten opgetrokken om oververhitting te vermijden.

In de eerste jaarhelft was er al sprake van een toename van het bruto binnenlands product (bbp) met 18,1 procent. De export van afgewerkte goederen, de financiële diensten en het toerisme zijn de belangrijkste groeimotoren voor Singapore. De groei in de eerste jaarhelft was in elk geval de grootste sinds 1975. Het voorbije jaar beleefde de stadstaat nog zijn zwaarste recessie sinds zijn onafhankelijkheid in 1965, met een krimp van 1,3 procent van het bbp. Analisten wijzen erop dat nog meer landen in Azië een flink economisch herstel beleven. Onder meer Zuid-Korea, Maleisië, Taiwan en India hebben de afgelopen weken hun rentevoeten opgetrokken om oververhitting te vermijden.