De vier grootbanken in België - BNP Paribas Fortis, Belfius, KBC en ING België - verdelen onder elkaar twee derde van het geld dat op de Belgische spaarboekjes staat. Eind 2005 was dat nog meer dan 70 procent. In totaal stond er eind vorig jaar 155 mil¬jard euro op de spaarboekjes van Belgen bij BNP Paribas Fortis, Belfius, KBC en ING België. Dat is 65,7 procent van het totale bedrag op de Bel-gische spaarboekjes (236 miljard euro). Dat berekende De Tijd.

De daling in vergelijking met 2005 (70,4 procent) heeft onder meer te maken met het feit dat het voorbije decennium, in het zog van Rabobank.be en Keytrade Bank, tientallen prijsbrekers met onlineboekjes in ons land zijn opgedoken.

De koek is de voorbije vijf jaar overigens veel groter geworden. Eind vorig jaar stond maar liefst 87 miljard euro meer op de Belgische spaarrekeningen dan eind 2007. Dat is een stijging van 58 procent. (Belga/KVDA)

De vier grootbanken in België - BNP Paribas Fortis, Belfius, KBC en ING België - verdelen onder elkaar twee derde van het geld dat op de Belgische spaarboekjes staat. Eind 2005 was dat nog meer dan 70 procent. In totaal stond er eind vorig jaar 155 mil¬jard euro op de spaarboekjes van Belgen bij BNP Paribas Fortis, Belfius, KBC en ING België. Dat is 65,7 procent van het totale bedrag op de Bel-gische spaarboekjes (236 miljard euro). Dat berekende De Tijd. De daling in vergelijking met 2005 (70,4 procent) heeft onder meer te maken met het feit dat het voorbije decennium, in het zog van Rabobank.be en Keytrade Bank, tientallen prijsbrekers met onlineboekjes in ons land zijn opgedoken. De koek is de voorbije vijf jaar overigens veel groter geworden. Eind vorig jaar stond maar liefst 87 miljard euro meer op de Belgische spaarrekeningen dan eind 2007. Dat is een stijging van 58 procent. (Belga/KVDA)