De groei van de Chinese industrie is in april zoals verwacht teruggevallen. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Chinese statistiekbureau.

De inkoopmanagersindex voor de Chinese industrie zakte in april van 50,9 naar 50,6. Een notering boven de 50 wijst op groei. Een getal onder die grens duidt op een krimp van de industrie. In maart klom de index nog van 50,1 tot 50,9.

De zwakkere groei past in de lijn van de afgelopen maanden. In het eerste kwartaal groeide de Chinese economie met 7,7 procent, tegenover 7,9 procent in de laatste 3 maanden van 2012.

Ook in andere Aziatische landen viel de groei in de eerste maanden van dit jaar terug. In Japan en Zuid-Korea viel de industriële productie in maart tegen en in Taiwan lag de economische groei in het eerste kwartaal aanzienlijk lager dan verwacht. (Belga/BO)

De groei van de Chinese industrie is in april zoals verwacht teruggevallen. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Chinese statistiekbureau.De inkoopmanagersindex voor de Chinese industrie zakte in april van 50,9 naar 50,6. Een notering boven de 50 wijst op groei. Een getal onder die grens duidt op een krimp van de industrie. In maart klom de index nog van 50,1 tot 50,9. De zwakkere groei past in de lijn van de afgelopen maanden. In het eerste kwartaal groeide de Chinese economie met 7,7 procent, tegenover 7,9 procent in de laatste 3 maanden van 2012. Ook in andere Aziatische landen viel de groei in de eerste maanden van dit jaar terug. In Japan en Zuid-Korea viel de industriële productie in maart tegen en in Taiwan lag de economische groei in het eerste kwartaal aanzienlijk lager dan verwacht. (Belga/BO)