Dat heeft een niet nader genoemde regeringsbron in Athene aangegeven, melden verschillende persagentschappen.

Eind juni miste Griekenland al een schuldaflossing van 1,5 miljard euro bij het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Tegen 20 juli moet Athene 3,5 miljard euro terugbetalen aan de Europese Centrale Bank (ECB).

Synthese

Volgens de bron zal de Griekse regering woensdag aan de ministers van Financiën van de eurolanden 'een voorlopige synthesetekst' presenteren. 'De regeling loopt tot het einde van de maand, zodat er tijdens deze periode een groot duurzaam akkoord voorbereid kan worden'.

De Griekse tekst zou volgens de bron rekening houden met de voorstellen die de schuldeisers eerder op tafel hadden gelegd om de begroting op orde te houden en de Griekse economie te hervormen, met de resultaten van het referendum en met het gemeenschappelijke document dat de Griekse regeringspartijen en de oppositie maandag hebben opgesteld.

'Politieke wil'

In Brussel houden de staatshoofden en regeringsleiders van de eurolanden intussen nieuw spoedberaad over Griekenland. Voorafgaand aan het topoverleg bespraken de Griekse premier Alexis Tsipras, de Franse president François Hollande, de Duitse bondskanselier Angela Merkel en Europees Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker 'een roadmap' die naar een oplossing kan leiden, aldus de bron in Athene.

De Griekse minister van Financiën Euclides Tsakalotos, die zich even in de perszaal vertoonde, proefde naar eigen zeggen 'politieke wil om Griekenland een nieuwe kans te geven'.

De Oostenrijkse kanselier Werner Faymann toonde zich alvast bereid een overbruggingskrediet te overwegen. 'Eerst is er een hulpprogramma nodig. Dan kan men bekijken of men een overbruggingsfinanciering voorziet tot het programma besloten is'. (Belga/KVDA)

Volg de laatste updates over Griekenland in onze liveblog

Dat heeft een niet nader genoemde regeringsbron in Athene aangegeven, melden verschillende persagentschappen. Eind juni miste Griekenland al een schuldaflossing van 1,5 miljard euro bij het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Tegen 20 juli moet Athene 3,5 miljard euro terugbetalen aan de Europese Centrale Bank (ECB).Volgens de bron zal de Griekse regering woensdag aan de ministers van Financiën van de eurolanden 'een voorlopige synthesetekst' presenteren. 'De regeling loopt tot het einde van de maand, zodat er tijdens deze periode een groot duurzaam akkoord voorbereid kan worden'. De Griekse tekst zou volgens de bron rekening houden met de voorstellen die de schuldeisers eerder op tafel hadden gelegd om de begroting op orde te houden en de Griekse economie te hervormen, met de resultaten van het referendum en met het gemeenschappelijke document dat de Griekse regeringspartijen en de oppositie maandag hebben opgesteld. In Brussel houden de staatshoofden en regeringsleiders van de eurolanden intussen nieuw spoedberaad over Griekenland. Voorafgaand aan het topoverleg bespraken de Griekse premier Alexis Tsipras, de Franse president François Hollande, de Duitse bondskanselier Angela Merkel en Europees Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker 'een roadmap' die naar een oplossing kan leiden, aldus de bron in Athene. De Griekse minister van Financiën Euclides Tsakalotos, die zich even in de perszaal vertoonde, proefde naar eigen zeggen 'politieke wil om Griekenland een nieuwe kans te geven'. De Oostenrijkse kanselier Werner Faymann toonde zich alvast bereid een overbruggingskrediet te overwegen. 'Eerst is er een hulpprogramma nodig. Dan kan men bekijken of men een overbruggingsfinanciering voorziet tot het programma besloten is'. (Belga/KVDA)Volg de laatste updates over Griekenland in onze liveblog