Griekenland heeft het gevaar van een exit uit de eurozone overwonnen, zo zegt premier Antonis Samaras, maar moet wel op koers blijven met de besparingsmaatregelen om een terugval te vermijden.

Samaras zei dat in een interview in de zondagseditie van de Griekse krant To Vima.

Belastinghervorming

Het Griekse parlement keurde in de nacht van vrijdag op zaterdag nog een belastinghervorming goed, die dit jaar al ruim 2 miljard euro extra moet opbrengen.

Maandag zal de regering een nieuwe reeks hervormingen op wetgevend vlak proberen doorvoeren. Dat is nodig om een nieuwe schijf noodhulp te kunnen krijgen van de Europese Unie.

Vorige maand besliste de EU om Griekenland 49 miljard euro te lenen, waarvan het land al 34 miljard euro heeft gekregen. In januari verwacht Griekenland een schijf van 9,2 miljard euro en in februari en maart telkens een schijf van 2,8 miljard euro. Die worden uitbetaald als het land zijn fiscale hervormingen blijft doorvoeren.

Ook het Internationaal Monetair Fonds (IMF) zou deze maand moeten beslissen over de uitkering van zijn deel van de hulp. Het gaat om ongeveer 3,4 miljard euro. (AFP/KVDA)

Griekenland heeft het gevaar van een exit uit de eurozone overwonnen, zo zegt premier Antonis Samaras, maar moet wel op koers blijven met de besparingsmaatregelen om een terugval te vermijden. Samaras zei dat in een interview in de zondagseditie van de Griekse krant To Vima. Belastinghervorming Het Griekse parlement keurde in de nacht van vrijdag op zaterdag nog een belastinghervorming goed, die dit jaar al ruim 2 miljard euro extra moet opbrengen. Maandag zal de regering een nieuwe reeks hervormingen op wetgevend vlak proberen doorvoeren. Dat is nodig om een nieuwe schijf noodhulp te kunnen krijgen van de Europese Unie. Vorige maand besliste de EU om Griekenland 49 miljard euro te lenen, waarvan het land al 34 miljard euro heeft gekregen. In januari verwacht Griekenland een schijf van 9,2 miljard euro en in februari en maart telkens een schijf van 2,8 miljard euro. Die worden uitbetaald als het land zijn fiscale hervormingen blijft doorvoeren. Ook het Internationaal Monetair Fonds (IMF) zou deze maand moeten beslissen over de uitkering van zijn deel van de hulp. Het gaat om ongeveer 3,4 miljard euro. (AFP/KVDA)