De voorbije dagen circuleerden opnieuw geruchten over een mogelijke schuldherschikking in Griekenland. Hoewel de Griekse politici ontkennen dat er bij een tegenvallende economische groei meer moet worden bespaard, verklaarde de Duitse minister van Financiën Wolfgang Schauble dat een schuldherschikking in Griekenland niet uitgesloten is als blijkt dat het land zijn schuldeisers niet meer kan betalen. Lenen op de internationale markten tegen een rente van ruim 13 procent is geen optie. De Grieken moesten in 2010 aan een infuus van 110 miljard euro, geleverd door Europa en het IMF, om van het bankroet gered te worden.

WerkloosheidDonderdagraakte nog bekend dat de werkloosheidsgraad in Griekenland naar een recordhoogte van 15,1 procent is gepiekt. Ruim 750.000 inwoners zitten nu zonder werk. In januari 2010 stond de werkloosheidsgraad nog op 11,3 procent en telde het land 570.000 werklozen.

Euronext BrusselHet slechte nieuws over de forse langetermijnrente sijpelde donderdag ook door op de beursvloer in Brussel. Een dergelijke hoge rente weegt namelijk op de stabiliteit van de banken, waardoor Dexia met 2,74 procent en KBC met 1,45 procent in het rood gingen. De Bel20 klokte in zijn geheel af met een verlies van 0,89 procent tot 2.695 punten.

De voorbije dagen circuleerden opnieuw geruchten over een mogelijke schuldherschikking in Griekenland. Hoewel de Griekse politici ontkennen dat er bij een tegenvallende economische groei meer moet worden bespaard, verklaarde de Duitse minister van Financiën Wolfgang Schauble dat een schuldherschikking in Griekenland niet uitgesloten is als blijkt dat het land zijn schuldeisers niet meer kan betalen. Lenen op de internationale markten tegen een rente van ruim 13 procent is geen optie. De Grieken moesten in 2010 aan een infuus van 110 miljard euro, geleverd door Europa en het IMF, om van het bankroet gered te worden.WerkloosheidDonderdagraakte nog bekend dat de werkloosheidsgraad in Griekenland naar een recordhoogte van 15,1 procent is gepiekt. Ruim 750.000 inwoners zitten nu zonder werk. In januari 2010 stond de werkloosheidsgraad nog op 11,3 procent en telde het land 570.000 werklozen. Euronext BrusselHet slechte nieuws over de forse langetermijnrente sijpelde donderdag ook door op de beursvloer in Brussel. Een dergelijke hoge rente weegt namelijk op de stabiliteit van de banken, waardoor Dexia met 2,74 procent en KBC met 1,45 procent in het rood gingen. De Bel20 klokte in zijn geheel af met een verlies van 0,89 procent tot 2.695 punten.