De Grieken zien hun bbp verder afnemen, maar wel tegen een minder snel tempo dan in het begin van het jaar het geval was. Dat blijkt uit een voorlopige raming van het statistiekbureau Elstat.

Griekenland noteerde in het tweede kwartaal een terugval van het bbp (bruto binnenlands product) met 4,6 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Dat is een minder slecht resultaat dat in de eerste drie maanden van het jaar, toen er nog een daling met 5,6 procent op jaarbasis geregistreerd werd. Het tweedekwartaalresultaat valt ook minder slecht uit dan de gemiddelde analistenprognose van -5 procent.

Minder slecht betekent evenwel niet hetzelfde als goed nieuws voor de Grieken. In vergelijking met het tweede kwartaal 2008, toen de wereldwijde financiële crisis de welvaart van het land begon aan te tasten, ging er namelijk al 23 procent van het Griekse bbp verloren.

Afgelopen weekend maakt het Duitse tijdschrift Der Spiegel - op basis van interne documenten van de Duitse centrale bank - bekend dat Griekenland uiterlijk begin volgend jaar extra noodleningen nodig zal hebben van zijn internationale geldschieters. Griekenland mocht al rekenen op 240 miljard euro, waarvan 90 procent effectief uitgekeerd werd.

De Griekse regering moet in ruil voor internationale steun de hand op de knip houden, wat niet bevorderlijk is voor de economische groei van het land. Griekenland kampt met een werkloosheidsgraad van 26,9 procent. (BO)

De Grieken zien hun bbp verder afnemen, maar wel tegen een minder snel tempo dan in het begin van het jaar het geval was. Dat blijkt uit een voorlopige raming van het statistiekbureau Elstat.Griekenland noteerde in het tweede kwartaal een terugval van het bbp (bruto binnenlands product) met 4,6 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Dat is een minder slecht resultaat dat in de eerste drie maanden van het jaar, toen er nog een daling met 5,6 procent op jaarbasis geregistreerd werd. Het tweedekwartaalresultaat valt ook minder slecht uit dan de gemiddelde analistenprognose van -5 procent. Minder slecht betekent evenwel niet hetzelfde als goed nieuws voor de Grieken. In vergelijking met het tweede kwartaal 2008, toen de wereldwijde financiële crisis de welvaart van het land begon aan te tasten, ging er namelijk al 23 procent van het Griekse bbp verloren.Afgelopen weekend maakt het Duitse tijdschrift Der Spiegel - op basis van interne documenten van de Duitse centrale bank - bekend dat Griekenland uiterlijk begin volgend jaar extra noodleningen nodig zal hebben van zijn internationale geldschieters. Griekenland mocht al rekenen op 240 miljard euro, waarvan 90 procent effectief uitgekeerd werd.De Griekse regering moet in ruil voor internationale steun de hand op de knip houden, wat niet bevorderlijk is voor de economische groei van het land. Griekenland kampt met een werkloosheidsgraad van 26,9 procent. (BO)