Griekenland is zwaar getroffen door de oplopende schuldenlast. Het land besliste om 90 procent van de banksector te onderwerpen aan de stresstesten. Dat is meer dan in andere Europese landen.

Vrijdag na beurs zal de CEBS de resultaten van alle testen publiceren. In een stresstest wordt onderzocht of banken een sterke verslechtering van de economische en financiële realiteit kunnen dragen. Men hoopt met de publicatie de onrust op de financiële markten weg te werken.

Hypo Real Estate

Volgens de Britse zakenkrant Financial Times zou het Duitse Hypo Real Estate falen voor de stresstest. Die vastgoedfinancier staat sinds het uitbreken van de financiële crisis volledig onder controle van de Duitse overheid. Door het falen van de stresstest zou Hypo Real Estate meer dan 10 miljard euro aan vers kapitaal nodig hebben.

Griekenland is zwaar getroffen door de oplopende schuldenlast. Het land besliste om 90 procent van de banksector te onderwerpen aan de stresstesten. Dat is meer dan in andere Europese landen. Vrijdag na beurs zal de CEBS de resultaten van alle testen publiceren. In een stresstest wordt onderzocht of banken een sterke verslechtering van de economische en financiële realiteit kunnen dragen. Men hoopt met de publicatie de onrust op de financiële markten weg te werken. Hypo Real EstateVolgens de Britse zakenkrant Financial Times zou het Duitse Hypo Real Estate falen voor de stresstest. Die vastgoedfinancier staat sinds het uitbreken van de financiële crisis volledig onder controle van de Duitse overheid. Door het falen van de stresstest zou Hypo Real Estate meer dan 10 miljard euro aan vers kapitaal nodig hebben.