Griekenland deed voor het eerst sinds 2010 weer een beroep op de financiële markten om zich te herfinancieren op lange termijn. Dat wordt beschouwd als een van de laatste stappen in het herstel van de eurozone na de zware schuldencrisis van de laatste jaren.

Volgens het ministerie van Financiën komt bijna 90 procent van het geveilde staatspapier in handen van niet-Griekse beleggers. "De vraag naar de obligaties was erg groot", melden de autoriteiten.

Een anonieme bron bij het financiële agentschap Bloomberg meldde dat de vraag de kaap van 20 miljard euro had gerond. (Belga/BO)

Griekenland deed voor het eerst sinds 2010 weer een beroep op de financiële markten om zich te herfinancieren op lange termijn. Dat wordt beschouwd als een van de laatste stappen in het herstel van de eurozone na de zware schuldencrisis van de laatste jaren. Volgens het ministerie van Financiën komt bijna 90 procent van het geveilde staatspapier in handen van niet-Griekse beleggers. "De vraag naar de obligaties was erg groot", melden de autoriteiten.Een anonieme bron bij het financiële agentschap Bloomberg meldde dat de vraag de kaap van 20 miljard euro had gerond. (Belga/BO)