Sinds 5 mei, de dag waarop de dodelijke slachtoffers vielen bij een brand in een bank, zijn in Athene en de rest van het land al duizenden overnachtingen geannuleerd.

"We hebben dagelijks bijna 2.000 kamers die geannuleerd worden" in de hoofdstad, verklaarde de topman van de Atheense hotelvereniging, Giorgos Tsakiris, dinsdag.

Ook op de Griekse eilanden valt het aantal overnachtingen terug. Op Rhodos is er een daling met 18 procent van de reservaties. Op Kreta gaat het om een terugval van ongeveer 10 procent.

Sinds 5 mei, de dag waarop de dodelijke slachtoffers vielen bij een brand in een bank, zijn in Athene en de rest van het land al duizenden overnachtingen geannuleerd. "We hebben dagelijks bijna 2.000 kamers die geannuleerd worden" in de hoofdstad, verklaarde de topman van de Atheense hotelvereniging, Giorgos Tsakiris, dinsdag. Ook op de Griekse eilanden valt het aantal overnachtingen terug. Op Rhodos is er een daling met 18 procent van de reservaties. Op Kreta gaat het om een terugval van ongeveer 10 procent.