Op 20 april zal nog een reeks obligaties met een looptijd van drie maanden volgen. De waarde van de obligatieuitgifte is voorlopig niet geweten. Volgens niet-officiële informatie heeft Athene tegen eind april ongeveer 12 miljard euro nodig om haar kredieten te herfinancieren.

"Zwarte donderdag" De meeste Griekse kranten berichten vrijdag over een "zwarte donderdag" voor de Griekse staatsobligaties, waarvan de rente een dag eerder naar een historisch recordniveau steeg. De tussenkomst van ECB-voorzitter Jean-Claude Trichet wordt bestempeld als een "reddingsboei" voor het land.

"Een zwarte donderdag op de markten en druk om een beroep te doen op het IMF", titelt de regeringsgezinde krant Ta Nea.

Voor de liberale krant Kathimérini beleefde Griekenland eveneens een "zwarte donderdag". "Het is een bijzonder kritieke periode, de regering moet de afweging maken om al dan niet een beroep te doen op het EU/IMF-steunmechanisme", luidt het.

"Ongeremde speculanten", zo titelt het linkse Elefthérotypia. De krant haalt de interventie van Trichet aan, die donderdag benadrukte dat van wanbetaling door Griekenland geen sprake is.

Het regeringsgezinde To Vima publiceerde een document van de Europese afdeling van de Amerikaanse bank Goldman Sachs, waarin staat dat "de enige uitweg voor Griekenland erin bestaat om een beroep te doen op het IMF".

De economische krant Naftemporiki publiceerde op de voorpagina de verklaring van Trichet dat "voor Griekenland het bankroet niet dreigt."

Op 20 april zal nog een reeks obligaties met een looptijd van drie maanden volgen. De waarde van de obligatieuitgifte is voorlopig niet geweten. Volgens niet-officiële informatie heeft Athene tegen eind april ongeveer 12 miljard euro nodig om haar kredieten te herfinancieren. "Zwarte donderdag" De meeste Griekse kranten berichten vrijdag over een "zwarte donderdag" voor de Griekse staatsobligaties, waarvan de rente een dag eerder naar een historisch recordniveau steeg. De tussenkomst van ECB-voorzitter Jean-Claude Trichet wordt bestempeld als een "reddingsboei" voor het land. "Een zwarte donderdag op de markten en druk om een beroep te doen op het IMF", titelt de regeringsgezinde krant Ta Nea. Voor de liberale krant Kathimérini beleefde Griekenland eveneens een "zwarte donderdag". "Het is een bijzonder kritieke periode, de regering moet de afweging maken om al dan niet een beroep te doen op het EU/IMF-steunmechanisme", luidt het. "Ongeremde speculanten", zo titelt het linkse Elefthérotypia. De krant haalt de interventie van Trichet aan, die donderdag benadrukte dat van wanbetaling door Griekenland geen sprake is. Het regeringsgezinde To Vima publiceerde een document van de Europese afdeling van de Amerikaanse bank Goldman Sachs, waarin staat dat "de enige uitweg voor Griekenland erin bestaat om een beroep te doen op het IMF". De economische krant Naftemporiki publiceerde op de voorpagina de verklaring van Trichet dat "voor Griekenland het bankroet niet dreigt."