Volgens de recente prognoses van Financiën noteert Griekenland dit jaar een toename van het bbp met 0,6 procent. In dat geval laten de Grieken zes jaar van recessie achter zich, waardoor de Griekse economie een kwart van het bbp moest inboeten. Dat optimisme wordt evenwel niet door iedereen gedeeld. Zo verwacht kredietbeoordelaar Standard & Poor's dit jaar nog steeds een krimp met 0,2 procent.

Athene mikt voor volgend jaar op een toename van het bbp met 2,9 procent. "Het land knoopt aan met een lange periode van duurzame groei en primaire begrotingsoverschotten, die de werkgelegenheid zullen stimuleren en de levensstandaard van alle burgers zullen verbeteren", aldus vice-minister van Financiën Christos Staikouras. "Dat is het resultaat van ongekende offers door de Griekse gezinnen en bedrijven. En die offers zullen niet worden verspild," voegde hij eraan toe.

Verwacht wordt dat de werkloosheidsgraad in 2014 daalt tot 22,5 procent tegenover 24,5 procent dit jaar. De overheidsschuld zou 168 procent van het bpp bedragen tegenover 175 procent dit jaar. (Reuters/BO)

Volgens de recente prognoses van Financiën noteert Griekenland dit jaar een toename van het bbp met 0,6 procent. In dat geval laten de Grieken zes jaar van recessie achter zich, waardoor de Griekse economie een kwart van het bbp moest inboeten. Dat optimisme wordt evenwel niet door iedereen gedeeld. Zo verwacht kredietbeoordelaar Standard & Poor's dit jaar nog steeds een krimp met 0,2 procent. Athene mikt voor volgend jaar op een toename van het bbp met 2,9 procent. "Het land knoopt aan met een lange periode van duurzame groei en primaire begrotingsoverschotten, die de werkgelegenheid zullen stimuleren en de levensstandaard van alle burgers zullen verbeteren", aldus vice-minister van Financiën Christos Staikouras. "Dat is het resultaat van ongekende offers door de Griekse gezinnen en bedrijven. En die offers zullen niet worden verspild," voegde hij eraan toe. Verwacht wordt dat de werkloosheidsgraad in 2014 daalt tot 22,5 procent tegenover 24,5 procent dit jaar. De overheidsschuld zou 168 procent van het bpp bedragen tegenover 175 procent dit jaar. (Reuters/BO)