Griekenland heeft zijn achterstallige schulden bij het Internationaal Monetair Fonds (IMF) afgelost. Dat bevestigt communicatiedirecteur van het IMF Gerry Rice. Het IMF herhaalt dat het bereid is om Griekenland verder te helpen om terug aan te knopen met groei financiële stabiliteit.

"Ik kan bevestigen dat Griekenland vandaag de totaliteit van zijn achterstallen bij het IMF, goed voor 1,6 miljard dollar (of ongeveer 2 miljard euro) heeft terugbetaald. Griekenland heeft daarom geen achterstallen meer bij het IMF", aldus Rice in een toelichting.

Griekenland, dat sinds augustus 2014 niet langer kon rekenen op vers kapitaal van zijn schuldeisers, was er niet in geslaagd om tegen de deadline van 30 juni 2015 1,56 miljard euro af te lossen aan het Internationaal Monetair Fonds. Griekenland faalde een tweede keer op 13 juli, toen het er niet in slaagde om nog eens 457 miljoen euro af te lossen.

Dan heeft Griekenland ook nog een rekening open staan bij de Europese centrale bank (ECB) voor een bedrag van 3,5 miljard euro. Ook die schuld wordt afgelost, meldt het Griekse ministerie van Financiën.

Dat het noodlijdende euroland er dit keer wel in slaagt zijn schulden af te lossen, dankt het aan het overbruggingskrediet van 7,16 miljard euro dat de Europese Unie bereid was vrij te maken om de ergste nood te lenigen.

Door het bedrag dat de EU ter beschikking heeft gesteld, aangevuld met de normale middelen van de staat, moet Griekenland in staat zijn om tot het einde van maand aan al zijn financiële verplichtingen te voldoen, zoals het uitbetalen van de pensioenen en de lonen van de ambtenaren. (AFP/Belga/BO)

Griekenland heeft zijn achterstallige schulden bij het Internationaal Monetair Fonds (IMF) afgelost. Dat bevestigt communicatiedirecteur van het IMF Gerry Rice. Het IMF herhaalt dat het bereid is om Griekenland verder te helpen om terug aan te knopen met groei financiële stabiliteit. "Ik kan bevestigen dat Griekenland vandaag de totaliteit van zijn achterstallen bij het IMF, goed voor 1,6 miljard dollar (of ongeveer 2 miljard euro) heeft terugbetaald. Griekenland heeft daarom geen achterstallen meer bij het IMF", aldus Rice in een toelichting.Griekenland, dat sinds augustus 2014 niet langer kon rekenen op vers kapitaal van zijn schuldeisers, was er niet in geslaagd om tegen de deadline van 30 juni 2015 1,56 miljard euro af te lossen aan het Internationaal Monetair Fonds. Griekenland faalde een tweede keer op 13 juli, toen het er niet in slaagde om nog eens 457 miljoen euro af te lossen.Dan heeft Griekenland ook nog een rekening open staan bij de Europese centrale bank (ECB) voor een bedrag van 3,5 miljard euro. Ook die schuld wordt afgelost, meldt het Griekse ministerie van Financiën.Dat het noodlijdende euroland er dit keer wel in slaagt zijn schulden af te lossen, dankt het aan het overbruggingskrediet van 7,16 miljard euro dat de Europese Unie bereid was vrij te maken om de ergste nood te lenigen.Door het bedrag dat de EU ter beschikking heeft gesteld, aangevuld met de normale middelen van de staat, moet Griekenland in staat zijn om tot het einde van maand aan al zijn financiële verplichtingen te voldoen, zoals het uitbetalen van de pensioenen en de lonen van de ambtenaren. (AFP/Belga/BO)