In een persbericht kondigt S&P maandag aan de rating voor Griekenland te verlagen van BB- tot B. Verdere ratingverlagingen worden niet uitgesloten, luidt het. Als S&P nog een keer het mes in de Griekse kredietwaardigheid zet , wordt Griekenland het laagst gequoteerde land in Europa. De Grieken kijken vandaag aan tegen de vierde ratingverlaging sinds april 2010.

Volgens S&P weerspiegelt de lagere score "het toenemende gevoel onder Griekenlands belangrijkste schuldeisers in de eurozone" dat de looptijd van de leningen die de Grieken vorig jaar kregen, verlengd zal moeten worden. In april 2010 keurden het IMF en de Europes Commissie een financieel steunpakket goed ter waarde van 110 miljard euro.

Hoewel de Grieken kreunen onder de schuldenlast, verklaarde minister van Financiën maandag in een reactie op de kredietverlaging dat er zich sinds de laatste ratingverlaging van een maand geleden "geen negatieve ontwikkelingen" hebben voorgedaan. De recente ratingverlaging is volgens de minister dan ook niet te rechtvaardigen.

Maandag kwam ook de andere kredietbeoordelaar Moody's met een aankondiging dat er een ratingverlaging in de lucht hangt. In een persbericht geeft Moody's drie redenen: het groter dan verwachtebegrotingstekort van 2010, de toenemende onzekerheid over de overheidsschuld en het zwakke economische herstel.

In een persbericht kondigt S&P maandag aan de rating voor Griekenland te verlagen van BB- tot B. Verdere ratingverlagingen worden niet uitgesloten, luidt het. Als S&P nog een keer het mes in de Griekse kredietwaardigheid zet , wordt Griekenland het laagst gequoteerde land in Europa. De Grieken kijken vandaag aan tegen de vierde ratingverlaging sinds april 2010. Volgens S&P weerspiegelt de lagere score "het toenemende gevoel onder Griekenlands belangrijkste schuldeisers in de eurozone" dat de looptijd van de leningen die de Grieken vorig jaar kregen, verlengd zal moeten worden. In april 2010 keurden het IMF en de Europes Commissie een financieel steunpakket goed ter waarde van 110 miljard euro. Hoewel de Grieken kreunen onder de schuldenlast, verklaarde minister van Financiën maandag in een reactie op de kredietverlaging dat er zich sinds de laatste ratingverlaging van een maand geleden "geen negatieve ontwikkelingen" hebben voorgedaan. De recente ratingverlaging is volgens de minister dan ook niet te rechtvaardigen.Maandag kwam ook de andere kredietbeoordelaar Moody's met een aankondiging dat er een ratingverlaging in de lucht hangt. In een persbericht geeft Moody's drie redenen: het groter dan verwachtebegrotingstekort van 2010, de toenemende onzekerheid over de overheidsschuld en het zwakke economische herstel.