Het nieuwe steunpakket voor Griekenland zou enkele 'tientallen miljarden euro's bedragen', meldt de Duitse krant Die Zeit, die zich naar eigen zeggen op 'regerings- en financiële bronnen' baseert.

Volgens de Duitse krant loopt het Griekse besparingsprogramma niet zoals gepland. Het innen van belastingen en de privatiseringen brengen daardoor minder op dan verwacht.

De overheid in Athene, die door de torenhoge rente niet langer een beroep kan doen op de financiële markten om zich te herfinancieren, klopte de voorbije jaren al twee keer aan bij de internationale gemeenschap.

Een eerste steunpakket dateert van de lente van 2010 en bedroeg 110 miljard euro. Een tweede pakket van 130 miljard euro werd in de zomer van 2011 goedgekeurd. Op 30 maart van dit jaar liet de toenmalige Griekse premier Lucas Papademos al verstaan dat hij een nieuwe steunaanvraag niet kon uitsluiten.

Griekse media berichten intussen dat het land de lonen van het overheidspersoneel en de pensioenen tot 20 juli kan betalen. Daarna is de kas leeg. Dat zou gebleken zijn na een ontmoeting tussen de interim-minister van Financiën Georges Zannias en het hoofd van de linkse partij Syriza, Alexis Tsipras.

Zondag 17 juni vinden er in Griekenland nieuwe parlementsverkiezingen plaats. (Belga/BO)

Het nieuwe steunpakket voor Griekenland zou enkele 'tientallen miljarden euro's bedragen', meldt de Duitse krant Die Zeit, die zich naar eigen zeggen op 'regerings- en financiële bronnen' baseert. Volgens de Duitse krant loopt het Griekse besparingsprogramma niet zoals gepland. Het innen van belastingen en de privatiseringen brengen daardoor minder op dan verwacht. De overheid in Athene, die door de torenhoge rente niet langer een beroep kan doen op de financiële markten om zich te herfinancieren, klopte de voorbije jaren al twee keer aan bij de internationale gemeenschap. Een eerste steunpakket dateert van de lente van 2010 en bedroeg 110 miljard euro. Een tweede pakket van 130 miljard euro werd in de zomer van 2011 goedgekeurd. Op 30 maart van dit jaar liet de toenmalige Griekse premier Lucas Papademos al verstaan dat hij een nieuwe steunaanvraag niet kon uitsluiten. Griekse media berichten intussen dat het land de lonen van het overheidspersoneel en de pensioenen tot 20 juli kan betalen. Daarna is de kas leeg. Dat zou gebleken zijn na een ontmoeting tussen de interim-minister van Financiën Georges Zannias en het hoofd van de linkse partij Syriza, Alexis Tsipras.Zondag 17 juni vinden er in Griekenland nieuwe parlementsverkiezingen plaats. (Belga/BO)