Naar de veiling van woensdag werd met argusogen uitgekeken, omdat de helft van de schulden in buitenlandse handen zat, waarvan verwacht werd dat niet iedereen opnieuw zou inkopen uit vrees voor een Grieks bankroet.

Concreet haalde het Griekse agentschap voor de Schuld woensdag 1,13756 miljard euro op, via schuldpapier met een looptijd van zes maanden tegen een rentevoet van 2,97 procent.

Het bedrag ligt iets onder de 1,4 miljard euro die Griekenland volgende week moet aflossen, maar analisten verwachten dat de rest van het geld donderdag in de staatskas zal terechtkomen.

De rente ligt met 2,97 procent even hoog als bij de vorige veiling. Een dergelijk percentage blijft wel relatief hoog in het huidige renteklimaat, wat wijst op enige ongerustheid.

Ter vergelijking: Spanje moest dinsdag voor de uitgifte van gelijkaardig staatspapier een negatieve rente betalen. (Belga/BO)

Naar de veiling van woensdag werd met argusogen uitgekeken, omdat de helft van de schulden in buitenlandse handen zat, waarvan verwacht werd dat niet iedereen opnieuw zou inkopen uit vrees voor een Grieks bankroet. Concreet haalde het Griekse agentschap voor de Schuld woensdag 1,13756 miljard euro op, via schuldpapier met een looptijd van zes maanden tegen een rentevoet van 2,97 procent. Het bedrag ligt iets onder de 1,4 miljard euro die Griekenland volgende week moet aflossen, maar analisten verwachten dat de rest van het geld donderdag in de staatskas zal terechtkomen. De rente ligt met 2,97 procent even hoog als bij de vorige veiling. Een dergelijk percentage blijft wel relatief hoog in het huidige renteklimaat, wat wijst op enige ongerustheid. Ter vergelijking: Spanje moest dinsdag voor de uitgifte van gelijkaardig staatspapier een negatieve rente betalen. (Belga/BO)