Er was meer dan een verdubbeling van de rente, vergeleken met de 1,67 procent bij een vergelijkbare uitgifte op 19 januari. Beleggers boden op 4,61 keer het aantal obligaties die werden aangeboden.

Rente op Griekse staatsleningen bereikt record De rente op Griekse staatsleningen over 10 jaar is gestegen tot meer dan 7,8 procent, een recordhoogte. Beleggers maken zich steeds meer zorgen dat Griekenland niet aan zijn schuldverplichtingen kan voldoen en steun moet vragen.

De rente bereikte haar hoogste peil sinds de toetreding van Griekenland tot de eurozone in 2001. Om 11.07 uur bedroeg de rente 7,812 procent, maandag was het nog 7,6 procent.

Het verschil tussen de rente op Duitse staatsleningen, die beschouwd wordt als referentie op de obligatiemarkt, en Griekse staatspapieren, de zogenaamde "spread", bedroeg 4,71 procentpunt. Maandag was dat nog 4,55 procentpunt.

Er was meer dan een verdubbeling van de rente, vergeleken met de 1,67 procent bij een vergelijkbare uitgifte op 19 januari. Beleggers boden op 4,61 keer het aantal obligaties die werden aangeboden. Rente op Griekse staatsleningen bereikt record De rente op Griekse staatsleningen over 10 jaar is gestegen tot meer dan 7,8 procent, een recordhoogte. Beleggers maken zich steeds meer zorgen dat Griekenland niet aan zijn schuldverplichtingen kan voldoen en steun moet vragen. De rente bereikte haar hoogste peil sinds de toetreding van Griekenland tot de eurozone in 2001. Om 11.07 uur bedroeg de rente 7,812 procent, maandag was het nog 7,6 procent. Het verschil tussen de rente op Duitse staatsleningen, die beschouwd wordt als referentie op de obligatiemarkt, en Griekse staatspapieren, de zogenaamde "spread", bedroeg 4,71 procentpunt. Maandag was dat nog 4,55 procentpunt.