Door het inperken van het begrotingstekort voldoet het land aan de voorwaarden die werden opgelegd door de Europese Unie en het IMF (Internationaal Monetair Fonds). Die voorwaarden moeten worden vervuld vooraleer het land een beroep kan doen op het geplande internationale reddingspakket.

Griekenland zag zich verplicht het begrotingstekort met 39,5 procent in te dijken. Het is dus 0,2 procent meer geworden. Omgerekend zakt het begrotingstekort tot 12,097 miljard euro, tegenover 20,05 miljard in het eerste halfjaar 2009.

De uitgaven werden met 10 procent verminderd, onder meer door te snoeien in de ambtenarenlonen. Met de belastinginkomsten loopt het iets minder vlot. De inkomsten voor de schatkist stegen met slechts 4,1 procent in plaats van de beoogde 13,7 procent.

De EU en het IMF konden de Griekse cijfers begin augustus al inkijken, waarna beslist werd dat de Grieken een nieuwe schijf van 9 miljard euro steun mogen verwachten. Het totale reddingspakket voor Griekenland bedraagt 110 miljard euro.

Door het inperken van het begrotingstekort voldoet het land aan de voorwaarden die werden opgelegd door de Europese Unie en het IMF (Internationaal Monetair Fonds). Die voorwaarden moeten worden vervuld vooraleer het land een beroep kan doen op het geplande internationale reddingspakket.Griekenland zag zich verplicht het begrotingstekort met 39,5 procent in te dijken. Het is dus 0,2 procent meer geworden. Omgerekend zakt het begrotingstekort tot 12,097 miljard euro, tegenover 20,05 miljard in het eerste halfjaar 2009. De uitgaven werden met 10 procent verminderd, onder meer door te snoeien in de ambtenarenlonen. Met de belastinginkomsten loopt het iets minder vlot. De inkomsten voor de schatkist stegen met slechts 4,1 procent in plaats van de beoogde 13,7 procent. De EU en het IMF konden de Griekse cijfers begin augustus al inkijken, waarna beslist werd dat de Grieken een nieuwe schijf van 9 miljard euro steun mogen verwachten. Het totale reddingspakket voor Griekenland bedraagt 110 miljard euro.