De EU en het IMF zouden naar verluidt het geplande privatiseringsprogramma, dat tegen 2015 50 miljard euro moet opbrengen, versneld willen zien. De Griekse media spreken van een afslanking in de publieke sector en een verhoging van de directe belastingen. Het nieuwe plan zou begin juni aan het parlement worden voorgelegd.

Intussen worden de Griekse financiën door experts onder de loep genomen. Die moeten de vijfde schijf van de lening - van de EU en het IMF - aan Griekenland vrijgeven. Die vijfde schijf bestaat uit 12 miljard euro van de 110 miljard euro die in mei 2010 aan het land werd toegekend.

Komt de vijfde schijf er niet, dan rest er Griekenland meer dan waarschijnlijk het bankroet, liet Griekse premier Papandreou het voorbije weekend verstaan. De Griekse schuld is opgelopen tot ruim 150 procent van het bruto binnenlands product (bbp).

De EU en het IMF zouden naar verluidt het geplande privatiseringsprogramma, dat tegen 2015 50 miljard euro moet opbrengen, versneld willen zien. De Griekse media spreken van een afslanking in de publieke sector en een verhoging van de directe belastingen. Het nieuwe plan zou begin juni aan het parlement worden voorgelegd. Intussen worden de Griekse financiën door experts onder de loep genomen. Die moeten de vijfde schijf van de lening - van de EU en het IMF - aan Griekenland vrijgeven. Die vijfde schijf bestaat uit 12 miljard euro van de 110 miljard euro die in mei 2010 aan het land werd toegekend. Komt de vijfde schijf er niet, dan rest er Griekenland meer dan waarschijnlijk het bankroet, liet Griekse premier Papandreou het voorbije weekend verstaan. De Griekse schuld is opgelopen tot ruim 150 procent van het bruto binnenlands product (bbp).