In het regeerakkoord is immers overeengekomen om de drempel waaronder cashbetalingen aanvaard worden, flink te verlagen. De bedoeling is om op die manier witwassen, maar ook fiscale fraude een hak te zetten. Van alles wat niet cash betaald wordt, bestaat immers een spoor.

De grens voor cashbetalingen wordt nog dit jaar verlaagd tot 5.000 euro. Zo staat te lezen in de beleidsnota van de staatssecretaris voor Fraudebestrijding, John Crombez (SP.A), op basis van het

regeerakkoord. Crombez stelt volgende week zijn nota in het parlement voor.

Het is de bedoeling om in 2014 nog een stap verder te gaan en het maximumbedrag te verlagen tot 3.000 euro. Bovendien is het de bedoeling om het verbod op cashbetalingen dan ook uit te breiden naar "dienstprestaties". (Belga/TE)

In het regeerakkoord is immers overeengekomen om de drempel waaronder cashbetalingen aanvaard worden, flink te verlagen. De bedoeling is om op die manier witwassen, maar ook fiscale fraude een hak te zetten. Van alles wat niet cash betaald wordt, bestaat immers een spoor. De grens voor cashbetalingen wordt nog dit jaar verlaagd tot 5.000 euro. Zo staat te lezen in de beleidsnota van de staatssecretaris voor Fraudebestrijding, John Crombez (SP.A), op basis van het regeerakkoord. Crombez stelt volgende week zijn nota in het parlement voor. Het is de bedoeling om in 2014 nog een stap verder te gaan en het maximumbedrag te verlagen tot 3.000 euro. Bovendien is het de bedoeling om het verbod op cashbetalingen dan ook uit te breiden naar "dienstprestaties". (Belga/TE)