Het edele goud heeft sinds eind 2009 al een kwart aan waarde gewonnen. Dat de goudprijs records blijft breken, komt door de zwakke dollar. Daardoor wordt goud als een interessante belegging beschouwd.

Ook de beslissing van de Amerikaanse centrale bank (Fed) om de belangrijkste rentevoet op het lage peil van 0 tot 0,25 percent te houden, stuwt de prijs van het edele metaal hoger.

Net als het goud, vindt ook het zilver baat bij de onzekere economische vooruitzichten. De zilverprijs stijgt donderdag tot 23,38 dollar per ounce, wat overeenstemt met het hoogste bedrag sinds september 1980.

Het edele goud heeft sinds eind 2009 al een kwart aan waarde gewonnen. Dat de goudprijs records blijft breken, komt door de zwakke dollar. Daardoor wordt goud als een interessante belegging beschouwd.Ook de beslissing van de Amerikaanse centrale bank (Fed) om de belangrijkste rentevoet op het lage peil van 0 tot 0,25 percent te houden, stuwt de prijs van het edele metaal hoger.Net als het goud, vindt ook het zilver baat bij de onzekere economische vooruitzichten. De zilverprijs stijgt donderdag tot 23,38 dollar per ounce, wat overeenstemt met het hoogste bedrag sinds september 1980.