De goudprijs piekt woensdag tot 1.625,24 dollar per ounce (31 gram). Door het uitblijven van een oplossing voor het Amerikaanse schuldenplafond vluchten beleggers naar het als veilig beschouwde edelmetaal.

Ook een zwakke dollar helpt het goud aan nieuwe records. Woensdag rondt de Europese eenheidsmunt de kaap van 1,45 dollar tot 1,4527 dollar. Omgerekend kost een dollar 0,6884 euro.

President Obama liet deze week al verstaan dat de impasse rond het al dan niet optrekken van het schuldenplafond een gevaarlijk spel inluidt dat kan leiden tot een verggeaande economische crisis. De bekendste ratingagentschappen Moody's, Fitch en S&P dreigen er intussen mee de toprating van de grootste economie ter wereld te verlagen als een oplossing uitblijft.

(belga/BO)

De goudprijs piekt woensdag tot 1.625,24 dollar per ounce (31 gram). Door het uitblijven van een oplossing voor het Amerikaanse schuldenplafond vluchten beleggers naar het als veilig beschouwde edelmetaal.Ook een zwakke dollar helpt het goud aan nieuwe records. Woensdag rondt de Europese eenheidsmunt de kaap van 1,45 dollar tot 1,4527 dollar. Omgerekend kost een dollar 0,6884 euro. President Obama liet deze week al verstaan dat de impasse rond het al dan niet optrekken van het schuldenplafond een gevaarlijk spel inluidt dat kan leiden tot een verggeaande economische crisis. De bekendste ratingagentschappen Moody's, Fitch en S&P dreigen er intussen mee de toprating van de grootste economie ter wereld te verlagen als een oplossing uitblijft.(belga/BO)