Op donderdag 4 november schoot de goudprijs ook al de hoogte in na de aankondiging van de Federal Reserve, de Amerikaanse centrale bank, om 600 miljard dollar in de economie te injecteren.

Het edelmetaal wordt traditioneel beschouwd als een veilige belegging in onzekere economische tijden.

Volgens experts van de Duitse Commerzbank heeft de opstoot van de goudprijs ook te maken met een toenemende vraag naar 'fysiek' goud uit India. Die vraag komt er naar aanleiding van het zogenaamde lichtfeest Diwali, een religieus festival dat de consumptiedrift bij de Indiase bevolking aanwakkert. De experts vinden nog een andere oorzaak in de goudkoorts bij de centrale banken van de groeilanden.

Op donderdag 4 november schoot de goudprijs ook al de hoogte in na de aankondiging van de Federal Reserve, de Amerikaanse centrale bank, om 600 miljard dollar in de economie te injecteren.Het edelmetaal wordt traditioneel beschouwd als een veilige belegging in onzekere economische tijden. Volgens experts van de Duitse Commerzbank heeft de opstoot van de goudprijs ook te maken met een toenemende vraag naar 'fysiek' goud uit India. Die vraag komt er naar aanleiding van het zogenaamde lichtfeest Diwali, een religieus festival dat de consumptiedrift bij de Indiase bevolking aanwakkert. De experts vinden nog een andere oorzaak in de goudkoorts bij de centrale banken van de groeilanden.