Op de Londense grondstoffenbeurs steeg het goud vrijdag naar een nieuw record van 1,479 dollar per ounce (circa 31 gram).

De vorige recordkoers, die maandag werd bereikt, bedroeg 1,476 dollar. De prijs van zilver steeg tot 42,43 dollar, wat het hoogste peil sinds 1980 is.

Aan de basis van de prijsstijgingen liggen de inflatievrees en de blijvende onzekerheid over de toestand in de Arabische wereld.

Bovendien is er vanuit de industrie veel vraag naar zilver, dat gebruikt wordt bij de productie van hoogwaardige producten, voornamelijk in de elektronicasector.

Op de Londense grondstoffenbeurs steeg het goud vrijdag naar een nieuw record van 1,479 dollar per ounce (circa 31 gram). De vorige recordkoers, die maandag werd bereikt, bedroeg 1,476 dollar. De prijs van zilver steeg tot 42,43 dollar, wat het hoogste peil sinds 1980 is. Aan de basis van de prijsstijgingen liggen de inflatievrees en de blijvende onzekerheid over de toestand in de Arabische wereld. Bovendien is er vanuit de industrie veel vraag naar zilver, dat gebruikt wordt bij de productie van hoogwaardige producten, voornamelijk in de elektronicasector.