Lloyd Blankfein, CEO van de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs, heeft in een interview met de Franse krant le Figaro verklaard dat de bank na de brexit wil werken vanuit twee Europese centra: Frankfurt en Parijs.

"De brexit dwingt ons om onze activiteiten te decentraliseren", legt Blankfein uit. "We zullen niet langer één maar twee hubs hebben, in Frankfurt en in Parijs. Dat zijn de twee grootste Europese economieën."

Hoe het werk juist verdeeld zal worden en hoeveel jobs ermee gepaard gaan, verduidelijkte hij niet. Volgens de topman is het uiteindelijk aan het personeel om te beslissen waar ze naartoe willen verhuizen vanuit Londen.

"Ik kan me voorstellen dat veel Amerikanen om verschillende redenen liever in Parijs wonen dan in Frankfurt," voegde hij eraan toe.

Vorige week had een bron al laten verstaan dat de bank na het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie een groot aantal traders en bankiers zou verhuizen van Londen naar Frankfurt en Parijs.

"Hier in het Verenigd Koninkrijk veel handenwringen van bestuursvoorzitters over #Brexit", twitterde Blankfein vorige week vanuit Londen.

Goldman Sachs telt op dit moment 6.000 medewerkers in Londen.

Lloyd Blankfein, CEO van de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs, heeft in een interview met de Franse krant le Figaro verklaard dat de bank na de brexit wil werken vanuit twee Europese centra: Frankfurt en Parijs. "De brexit dwingt ons om onze activiteiten te decentraliseren", legt Blankfein uit. "We zullen niet langer één maar twee hubs hebben, in Frankfurt en in Parijs. Dat zijn de twee grootste Europese economieën." Hoe het werk juist verdeeld zal worden en hoeveel jobs ermee gepaard gaan, verduidelijkte hij niet. Volgens de topman is het uiteindelijk aan het personeel om te beslissen waar ze naartoe willen verhuizen vanuit Londen."Ik kan me voorstellen dat veel Amerikanen om verschillende redenen liever in Parijs wonen dan in Frankfurt," voegde hij eraan toe.Vorige week had een bron al laten verstaan dat de bank na het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie een groot aantal traders en bankiers zou verhuizen van Londen naar Frankfurt en Parijs. "Hier in het Verenigd Koninkrijk veel handenwringen van bestuursvoorzitters over #Brexit", twitterde Blankfein vorige week vanuit Londen. Goldman Sachs telt op dit moment 6.000 medewerkers in Londen.