Het risico voor de Europese economieën bestaat erin om te degraderen naar tweede klasse, en niet langer in eerste divisie mee te spelen met de VS en Azië, aldus Strauss-Kahn in Boekarest tijdens een gesprek met economiestudenten.

"Als de Europeanen niet snel reageren, zal binnen tien of twintig jaar de wedstrijd gespeeld worden tussen de VS en Azië; en zal Europa aan de kant blijven", ging hij voort. De IMF-topman wil ook "meer coördinatie" in Europa, met name wat de financiële perikelen van Griekenland betreft.

"De crisis toont aan dat we geen eenheidsmunt kunnen hebben zonder een beter gecoördineerd economisch beleid", aldus Strauss-Kahn.

Het risico voor de Europese economieën bestaat erin om te degraderen naar tweede klasse, en niet langer in eerste divisie mee te spelen met de VS en Azië, aldus Strauss-Kahn in Boekarest tijdens een gesprek met economiestudenten. "Als de Europeanen niet snel reageren, zal binnen tien of twintig jaar de wedstrijd gespeeld worden tussen de VS en Azië; en zal Europa aan de kant blijven", ging hij voort. De IMF-topman wil ook "meer coördinatie" in Europa, met name wat de financiële perikelen van Griekenland betreft. "De crisis toont aan dat we geen eenheidsmunt kunnen hebben zonder een beter gecoördineerd economisch beleid", aldus Strauss-Kahn.