De rechtsvordering waarmee KBC af te rekenen krijgt, heeft te maken met 5-5-5-obligaties die in 2008 door KBC als defensieve belegging werden aangeboden, maar door de crisis in Griekenland niettemin fors in waarde zijn gedaald.

Tijdens een persconferentie op het kantoor van advocaat Laurent Arnauts verklaarden Albert Biebuyck van Investor Protections en meester Arnauts dat KBC 'belangrijke fouten' gemaakt heeft bij de obligatie-uitgifte. Volgens Arnauts en Biebuyck werden de obligaties verkeerdelijk als defensief aangeboden in de productfiches, terwijl ze eigenlijk 'zeer risicovol' waren.

KBC heeft wel al een financiële tegemoetkoming voorgesteld aan de gedupeerde klanten, maar die zou 'absoluut onvoldoende' zijn. De tegemoetkoming houdt een verlies van 15 procent aan kapitaal in, maar volgens de advocaat zouden de beleggers hun volledige inleg moeten terugkrijgen, intresten inbegrepen.

De obligaties 'KBC Ifima 5-5-5' en 'KBC Groep 5-5-5' werden in 2008 gelanceerd. De obligaties waren gelinkt aan de overheidsschuld van 5 landen (België, Frankrijk, Spanje, Italië en Griekenland), hadden een looptijd van 5 jaar en boden een brutocoupon van 5 procent. Als gevolg van de Griekse rampspoed werden de obligaties in maart vervroegd afgesloten.

Volgens Albert Biebuyck van Investor Protections hebben ongeveer 25.000 beleggers ingetekend op de 5-5-5-obligaties voor gemiddeld 27.000 euro. Omgerekend stemt het totale gëinvesteerde bedrag overeen met 675 miljoen euro. Intussen zou al een honderdtal beleggers bereid zijn deel te nemen aan de rechtszaak. (Belga/BO)

De rechtsvordering waarmee KBC af te rekenen krijgt, heeft te maken met 5-5-5-obligaties die in 2008 door KBC als defensieve belegging werden aangeboden, maar door de crisis in Griekenland niettemin fors in waarde zijn gedaald. Tijdens een persconferentie op het kantoor van advocaat Laurent Arnauts verklaarden Albert Biebuyck van Investor Protections en meester Arnauts dat KBC 'belangrijke fouten' gemaakt heeft bij de obligatie-uitgifte. Volgens Arnauts en Biebuyck werden de obligaties verkeerdelijk als defensief aangeboden in de productfiches, terwijl ze eigenlijk 'zeer risicovol' waren.KBC heeft wel al een financiële tegemoetkoming voorgesteld aan de gedupeerde klanten, maar die zou 'absoluut onvoldoende' zijn. De tegemoetkoming houdt een verlies van 15 procent aan kapitaal in, maar volgens de advocaat zouden de beleggers hun volledige inleg moeten terugkrijgen, intresten inbegrepen. De obligaties 'KBC Ifima 5-5-5' en 'KBC Groep 5-5-5' werden in 2008 gelanceerd. De obligaties waren gelinkt aan de overheidsschuld van 5 landen (België, Frankrijk, Spanje, Italië en Griekenland), hadden een looptijd van 5 jaar en boden een brutocoupon van 5 procent. Als gevolg van de Griekse rampspoed werden de obligaties in maart vervroegd afgesloten. Volgens Albert Biebuyck van Investor Protections hebben ongeveer 25.000 beleggers ingetekend op de 5-5-5-obligaties voor gemiddeld 27.000 euro. Omgerekend stemt het totale gëinvesteerde bedrag overeen met 675 miljoen euro. Intussen zou al een honderdtal beleggers bereid zijn deel te nemen aan de rechtszaak. (Belga/BO)