De cijfersdie Fluxys vrijgaf slaan enkel op de openbare distributie, bestemd voor particulieren en kleine ondernemingen. Hun gasverbruik is rechtstreeks gelinkt aan de weersomstandigheden en kwam uit op 59,94 miljard kWh.

Fluxys levert ook rechtstreeks aan industriële klanten. Daar daalde het gasverbruik in de afgelopen maanden met 9,3 pct (tot 21,14 miljard kWh), wat te maken heeft met de economische activiteiten.

De leveringen aan elektrische centrales lagen zelfs 36,1 procent lager (op 17,73 miljard kWh) dan in dezelfde periode een jaar eerder, maar dat heeft dan weer te maken met het feit dat er toen een aantal kerncentrales buiten gebruik waren en energie met gas moest worden opgewekt.

In totaal daalden de gasleveringen van Fluxys voor de periode 1 oktober tot en met 31 maart met 20,2 procent tot 98,81 miljard kWh.

Afgelopen winterperiode staat intussen geregistreerd als de op één na warmste sinds 1901. Enkel in 2006-2007 werd een nog warmere winter genoteerd. (Belga/BO)

De cijfersdie Fluxys vrijgaf slaan enkel op de openbare distributie, bestemd voor particulieren en kleine ondernemingen. Hun gasverbruik is rechtstreeks gelinkt aan de weersomstandigheden en kwam uit op 59,94 miljard kWh. Fluxys levert ook rechtstreeks aan industriële klanten. Daar daalde het gasverbruik in de afgelopen maanden met 9,3 pct (tot 21,14 miljard kWh), wat te maken heeft met de economische activiteiten. De leveringen aan elektrische centrales lagen zelfs 36,1 procent lager (op 17,73 miljard kWh) dan in dezelfde periode een jaar eerder, maar dat heeft dan weer te maken met het feit dat er toen een aantal kerncentrales buiten gebruik waren en energie met gas moest worden opgewekt.In totaal daalden de gasleveringen van Fluxys voor de periode 1 oktober tot en met 31 maart met 20,2 procent tot 98,81 miljard kWh.Afgelopen winterperiode staat intussen geregistreerd als de op één na warmste sinds 1901. Enkel in 2006-2007 werd een nog warmere winter genoteerd. (Belga/BO)