De ministers van Werk van de G20-landen hebben twee dagen vergaderd in Washington. Veel economieën krabbelen recht van de economische recessie, maar blijven kampen met hoge werkloosheidscijfers. In een gemeenschappelijke verklaring belooft de Groep van 20 maatregelen om de jobcreatie in elk van de betrokken landen te stimuleren. Er moet ook werk gemaakt worden van meer vorming en opleiding.

Het was de eerste vergadering van de ministers van Werk van de G20 sinds in de herfst van vorig jaar werd beslist om van de G20 het voornaamste economische discussieforum te maken. Door de aswolk in Europa konden enkele Europese ministers, met name de ministers uit Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië, de top niet bijwonen.

Later deze week vergaderen ook de ministers van Financiën van de G20 in Washington.

De ministers van Werk van de G20-landen hebben twee dagen vergaderd in Washington. Veel economieën krabbelen recht van de economische recessie, maar blijven kampen met hoge werkloosheidscijfers. In een gemeenschappelijke verklaring belooft de Groep van 20 maatregelen om de jobcreatie in elk van de betrokken landen te stimuleren. Er moet ook werk gemaakt worden van meer vorming en opleiding. Het was de eerste vergadering van de ministers van Werk van de G20 sinds in de herfst van vorig jaar werd beslist om van de G20 het voornaamste economische discussieforum te maken. Door de aswolk in Europa konden enkele Europese ministers, met name de ministers uit Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië, de top niet bijwonen. Later deze week vergaderen ook de ministers van Financiën van de G20 in Washington.