Triforensic is een nieuwe organisatie voor private fraude-onderzoek en -advies. De naam wordt het handelsmerk van de forensische auditor Instifin, het privédetectivekantoor de Kort & Partners en de informatica-experts Fox-IT. De drie werkten al veel samen, maar wilden een gemeenschappelijk aanspreekpunt. Evert-Jan Lammers, managing partner van Triforensic: "Eindelijk kunnen bedrijven en advocaten bij een voordeur aanbellen voor al hun fraudeproblemen."

De drie organisaties blijven afzonderlijke juridische entiteiten met eigen vergunningen. Triforensic heeft vijf vestigingen in België en Nederland en een vertegenwoordiging in Luxemburg. De nieuwe organisatie telt vijf partners in ons land, negen in Nederland en twee in Luxemburg. Instifin is een twintigkoppige organisatie in Brussel, Amersfoort en Den Haag. Michel de Kort werkt met acht detectives vanuit Brasschaat. Fox-IT is gegroeid uit de Nederlandse Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst en heeft een zeer sterke reputatie in dataherstel- en -vinding. Hans Henseler, managing partner IT bij Triforensic: "Door de exponentiële groei van de hoeveelheid informatie en de toenemende complexiteit volstaan traditionele onderzoeksmethoden niet langer. Een combinatie van bedrijfskunde, accountancy en informatietechnologie is noodzakelijk om efficiënt relevante informatie in digitaal bewijsmateriaal te vinden. Michel de Kort: "Methodes zoals observatie en screening zijn voorbehouden voor privédetectives. We zijn perfect complementair en werken al voor de Big Four, trouwens."

Volgens de Kort stijgt de markt voor fraudeonderzoek: "Bij een vermoeden van fraude beseffen advocaten meer dan ooit dat ze best eerst bij ons terechtkunnen om informatie te vinden, in plaats van onmiddellijk een arbeidsrechtelijk geschil te starten. De moderne informatica en het steeds bredere openbaar domein vergemakkelijken trouwens de manier van werken."

Lammers: "Ook bij bedrijfsleiders groeit het besef dat in elk groot bedrijf wordt gefraudeerd. Aankopers die toucheren of corruptie bij managers, het gebeurt elke dag. Daarom wordt ook preventieve fraudebestrijding meer de norm."

H.B.

Triforensic is een nieuwe organisatie voor private fraude-onderzoek en -advies. De naam wordt het handelsmerk van de forensische auditor Instifin, het privédetectivekantoor de Kort & Partners en de informatica-experts Fox-IT. De drie werkten al veel samen, maar wilden een gemeenschappelijk aanspreekpunt. Evert-Jan Lammers, managing partner van Triforensic: "Eindelijk kunnen bedrijven en advocaten bij een voordeur aanbellen voor al hun fraudeproblemen." De drie organisaties blijven afzonderlijke juridische entiteiten met eigen vergunningen. Triforensic heeft vijf vestigingen in België en Nederland en een vertegenwoordiging in Luxemburg. De nieuwe organisatie telt vijf partners in ons land, negen in Nederland en twee in Luxemburg. Instifin is een twintigkoppige organisatie in Brussel, Amersfoort en Den Haag. Michel de Kort werkt met acht detectives vanuit Brasschaat. Fox-IT is gegroeid uit de Nederlandse Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst en heeft een zeer sterke reputatie in dataherstel- en -vinding. Hans Henseler, managing partner IT bij Triforensic: "Door de exponentiële groei van de hoeveelheid informatie en de toenemende complexiteit volstaan traditionele onderzoeksmethoden niet langer. Een combinatie van bedrijfskunde, accountancy en informatietechnologie is noodzakelijk om efficiënt relevante informatie in digitaal bewijsmateriaal te vinden. Michel de Kort: "Methodes zoals observatie en screening zijn voorbehouden voor privédetectives. We zijn perfect complementair en werken al voor de Big Four, trouwens." Volgens de Kort stijgt de markt voor fraudeonderzoek: "Bij een vermoeden van fraude beseffen advocaten meer dan ooit dat ze best eerst bij ons terechtkunnen om informatie te vinden, in plaats van onmiddellijk een arbeidsrechtelijk geschil te starten. De moderne informatica en het steeds bredere openbaar domein vergemakkelijken trouwens de manier van werken." Lammers: "Ook bij bedrijfsleiders groeit het besef dat in elk groot bedrijf wordt gefraudeerd. Aankopers die toucheren of corruptie bij managers, het gebeurt elke dag. Daarom wordt ook preventieve fraudebestrijding meer de norm." H.B.