Er wordt hinder verwacht in het luchtverkeer en bij het spoor. In heel Frankrijk zijn maar liefst 244 betogingen gepland. In veel bedrijven werd een stakingsaanzegging ingediend.

Vanuit Parijs zou één hogesnelheidstrein op drie uitrijden. Het Eurostar-verkeer zal normaal verlopen, terwijl het Thalysverkeer wel licht verstoord zal zijn, onder meer richting België. Ongeveer 80 procent van de Thalystreinen rijdt tussen Brussel en Parijs.

Er worden ook heel wat problemen verwacht met het gewone treinverkeer naar de Franse hoofdstad, maar de metro in Parijs zou slechts beperkte hinder ondervinden.

Op de luchthaven van Roissy is ongeveer een derde van de vluchten geannuleerd, tegenover de helft op de luchthaven van Orly.

Door de staking in de havens en bij de raffinaderijen wordt gevreesd voor een brandstoftekort.

Het gaat al om de vierde actiedag sinds september tegen de geplande pensioenhervorming. Nochtans zijn de Fransen het nog niet beu, integendeel: 66 procent pleit voor een verharding van de acties en 69 procent steunt de vakbonden.

De Senaat heeft de pensioenhervorming maandagavond reeds goedgekeurd. De regering Sarkozy legt de wettelijke pensioenleeftijd op 62 jaar, in plaats van 60. De Fransen hebben recht op een volledig pensioen vanaf 67 jaar.

Er wordt hinder verwacht in het luchtverkeer en bij het spoor. In heel Frankrijk zijn maar liefst 244 betogingen gepland. In veel bedrijven werd een stakingsaanzegging ingediend. Vanuit Parijs zou één hogesnelheidstrein op drie uitrijden. Het Eurostar-verkeer zal normaal verlopen, terwijl het Thalysverkeer wel licht verstoord zal zijn, onder meer richting België. Ongeveer 80 procent van de Thalystreinen rijdt tussen Brussel en Parijs. Er worden ook heel wat problemen verwacht met het gewone treinverkeer naar de Franse hoofdstad, maar de metro in Parijs zou slechts beperkte hinder ondervinden. Op de luchthaven van Roissy is ongeveer een derde van de vluchten geannuleerd, tegenover de helft op de luchthaven van Orly. Door de staking in de havens en bij de raffinaderijen wordt gevreesd voor een brandstoftekort. Het gaat al om de vierde actiedag sinds september tegen de geplande pensioenhervorming. Nochtans zijn de Fransen het nog niet beu, integendeel: 66 procent pleit voor een verharding van de acties en 69 procent steunt de vakbonden. De Senaat heeft de pensioenhervorming maandagavond reeds goedgekeurd. De regering Sarkozy legt de wettelijke pensioenleeftijd op 62 jaar, in plaats van 60. De Fransen hebben recht op een volledig pensioen vanaf 67 jaar.