Banque de France, de nationale bank van Frankrijk, voorspelt een lichte toename van het bbp met 0,1 procent in het derde kwartaal. Dat blijkt uit een eerste prognose.

De Franse nationale bank is met haar eerste prognose iets optimistischer dan het bureau voor de statistiek. Het INSEE voorspelde eind juni een nulgroei voor het derde kwartaal.

Woensdag raakte ook bekend dat het Franse handelstekort in juni verkleinde tot 4,4 miljard euro. Dat is het laagste peil sinds juli 2010. Het kleinere handelstekort heeft Frankrijk te danken aan een daling van de invoer van brandstoffen.

Over het hele eerste halfjaar daalde het handelstekort voor het eerst sinds 2010 onder de 30 miljard euro (tot 29,9 miljard euro). (AFP/Belga/BO)

Banque de France, de nationale bank van Frankrijk, voorspelt een lichte toename van het bbp met 0,1 procent in het derde kwartaal. Dat blijkt uit een eerste prognose. De Franse nationale bank is met haar eerste prognose iets optimistischer dan het bureau voor de statistiek. Het INSEE voorspelde eind juni een nulgroei voor het derde kwartaal. Woensdag raakte ook bekend dat het Franse handelstekort in juni verkleinde tot 4,4 miljard euro. Dat is het laagste peil sinds juli 2010. Het kleinere handelstekort heeft Frankrijk te danken aan een daling van de invoer van brandstoffen. Over het hele eerste halfjaar daalde het handelstekort voor het eerst sinds 2010 onder de 30 miljard euro (tot 29,9 miljard euro). (AFP/Belga/BO)