De Fransen genieten momenteel de beste mogelijke notering, een AAA. Zonder belangrijke schokken wegens een verergering van de crisis in de eurozone, plant Fitch geen verlaging van de Franse kredietstatus voor 2013, aldus een Fitch-woordvoerder.

Het agentschap verlaagde in december de vooruitzichten voor Frankrijk van stabiel naar negatief. Moody's zei in oktober dat het binnen de drie maand beslist of Frankrijk nog steeds aanspraak kan maken op stabiele vooruitzichten.

Standard & Poor's dreigde eerder om de rating van de euro-landen te verlagen, waaronder Frankrijk. De Europse beurzen reageren dinsdag positief op het nieuws dat Frankrijk zijn topstatus behoudt. (Belga/RDM)

De Fransen genieten momenteel de beste mogelijke notering, een AAA. Zonder belangrijke schokken wegens een verergering van de crisis in de eurozone, plant Fitch geen verlaging van de Franse kredietstatus voor 2013, aldus een Fitch-woordvoerder. Het agentschap verlaagde in december de vooruitzichten voor Frankrijk van stabiel naar negatief. Moody's zei in oktober dat het binnen de drie maand beslist of Frankrijk nog steeds aanspraak kan maken op stabiele vooruitzichten. Standard & Poor's dreigde eerder om de rating van de euro-landen te verlagen, waaronder Frankrijk. De Europse beurzen reageren dinsdag positief op het nieuws dat Frankrijk zijn topstatus behoudt. (Belga/RDM)