Doordat Washington er niet in slaagt om de gesloten overheid te heropenen en - vooral - het wettelijke schuldpafond te verhogen, hangt de VS vanaf donderdag een wanbetalingscrisis boven het hoofd. Het agentschap plaatst de "Triple-A"-rating onder "negatief toezicht", aldus een mededeling dinsdagavond.

Fitch is het kleinste van de drie bekende ratingsbureaus, na Standard & Poor's en Moody's. Hoewel Fitch blijft geloven dat het Amerikaanse schuldenplafond binnenkort zal worden verhoogd, merkt het toch op dat de "politieke bewegingen en de vermindering van de financiële bewegingsmarge het risico kan doen toenemen op een wanbetaling vanwege de Verenigde Staten."

Bij S&P hebben de VS twee jaar geleden hun toprating al kwijtgespeeld. (Belga/TV)

Doordat Washington er niet in slaagt om de gesloten overheid te heropenen en - vooral - het wettelijke schuldpafond te verhogen, hangt de VS vanaf donderdag een wanbetalingscrisis boven het hoofd. Het agentschap plaatst de "Triple-A"-rating onder "negatief toezicht", aldus een mededeling dinsdagavond. Fitch is het kleinste van de drie bekende ratingsbureaus, na Standard & Poor's en Moody's. Hoewel Fitch blijft geloven dat het Amerikaanse schuldenplafond binnenkort zal worden verhoogd, merkt het toch op dat de "politieke bewegingen en de vermindering van de financiële bewegingsmarge het risico kan doen toenemen op een wanbetaling vanwege de Verenigde Staten." Bij S&P hebben de VS twee jaar geleden hun toprating al kwijtgespeeld. (Belga/TV)