Ratingbureau Fitch heeft de kredietwaardigheid van vijf grote Europese bank(groep)en verlaagd als gevolg van de crisis in de eurozone.

Het gaat om de Franse banken Credit Agricole en Banque Federative du Credit Mutuel (BFCM), het Nederlandse Rabobank, het Deense Danske Bank A/S en het Finse OP - Pohjola Group.

In geval van Danske Bank en Credit Agricola, zo meldt Fitch, is de blootstelling aan noodlijdende eurolanden door hun dochterondernemingen een directe aanleiding voor de afwaardering. Voor de andere banken verwijst Fitch naar de crisis in de eurozone.

Van Credit Agricole, BFCM en Pohjola verlaagt Fitch de langetermijnrating van A+ naar AA- met een stabiele outlook. De rating van Danske Bank zakt van A naar A+ met negatieve outlook, die van Rabobank van AA naar AA+ met stabiele outlook.

Woensdag nog kondigde Credit Agricole aan dat het wereldwijd meer dan 2.350 banen schrapt. (KVDA)

Ratingbureau Fitch heeft de kredietwaardigheid van vijf grote Europese bank(groep)en verlaagd als gevolg van de crisis in de eurozone. Het gaat om de Franse banken Credit Agricole en Banque Federative du Credit Mutuel (BFCM), het Nederlandse Rabobank, het Deense Danske Bank A/S en het Finse OP - Pohjola Group. In geval van Danske Bank en Credit Agricola, zo meldt Fitch, is de blootstelling aan noodlijdende eurolanden door hun dochterondernemingen een directe aanleiding voor de afwaardering. Voor de andere banken verwijst Fitch naar de crisis in de eurozone. Van Credit Agricole, BFCM en Pohjola verlaagt Fitch de langetermijnrating van A+ naar AA- met een stabiele outlook. De rating van Danske Bank zakt van A naar A+ met negatieve outlook, die van Rabobank van AA naar AA+ met stabiele outlook. Woensdag nog kondigde Credit Agricole aan dat het wereldwijd meer dan 2.350 banen schrapt. (KVDA)