"De sterke stijging van de rentevoeten waarmee de Griekse regering wordt geconfronteerd, in combinatie met een verslechtering van de vooruitzichten van de economische groei, zal het voor de regering veel moeilijker maken om haar doelstellingen te bereiken en het begrotingstekort in 2010 terug te dringen tot 8,7 pct van het bbp", stelt het ratingagentschap. Fitch wordt beschouwd als een van de drie grote ratingkantoren ter wereld.

Op de financiële markten steeg de tienjaarsrente op Grieks overheidspapier donderdag tot 7,5 procent, tegen 6,5 procent drie dagen eerder.

Fitch was op 8 december 2009 het eerste ratingkantoor dat de kredietwaardigheid van Griekenland verlaagde. Dat vormde het signaal voor een financiële crisis waarmee de regering in Athene sindsdien worstelt.

De andere twee ratingagentschappen, Moody's en Standard and Poor's, verlaagden in december 2009 eveneens hun rating van Griekenland, respectievelijk van A1 naar A2 en van A- naar BBB+.

"De sterke stijging van de rentevoeten waarmee de Griekse regering wordt geconfronteerd, in combinatie met een verslechtering van de vooruitzichten van de economische groei, zal het voor de regering veel moeilijker maken om haar doelstellingen te bereiken en het begrotingstekort in 2010 terug te dringen tot 8,7 pct van het bbp", stelt het ratingagentschap. Fitch wordt beschouwd als een van de drie grote ratingkantoren ter wereld. Op de financiële markten steeg de tienjaarsrente op Grieks overheidspapier donderdag tot 7,5 procent, tegen 6,5 procent drie dagen eerder. Fitch was op 8 december 2009 het eerste ratingkantoor dat de kredietwaardigheid van Griekenland verlaagde. Dat vormde het signaal voor een financiële crisis waarmee de regering in Athene sindsdien worstelt. De andere twee ratingagentschappen, Moody's en Standard and Poor's, verlaagden in december 2009 eveneens hun rating van Griekenland, respectievelijk van A1 naar A2 en van A- naar BBB+.