Fitch wijst er in zijn rapport op dat "hoewel Portugal niet disproportioneel zwaar getroffen werd door de wereldwijde crisis, de vooruitzichten voor economisch herstel wel zwakker zijn dan voor de andere EU-landen. Dit zal druk zetten op zijn overheidsfinanciën op middellange termijn".

De outlook van de rating van Portugal blijft ook "negatief", luidde het in een mededeling. Dit zou erop kunnen wijzen dat de rating nog verder naar beneden wordt herzien.

Een lagere kredietrating wijst op een lagere kredietwaardigheid en betekent dus ook dat Portugal een hogere rente moet betalen als het geld op de internationale markten leent. Voor het land, dat net als Griekenland met een groot begrotingstekort kampt, is dat slecht nieuws.

Fitch wijst er in zijn rapport op dat "hoewel Portugal niet disproportioneel zwaar getroffen werd door de wereldwijde crisis, de vooruitzichten voor economisch herstel wel zwakker zijn dan voor de andere EU-landen. Dit zal druk zetten op zijn overheidsfinanciën op middellange termijn". De outlook van de rating van Portugal blijft ook "negatief", luidde het in een mededeling. Dit zou erop kunnen wijzen dat de rating nog verder naar beneden wordt herzien. Een lagere kredietrating wijst op een lagere kredietwaardigheid en betekent dus ook dat Portugal een hogere rente moet betalen als het geld op de internationale markten leent. Voor het land, dat net als Griekenland met een groot begrotingstekort kampt, is dat slecht nieuws.