Fitch verhoogde twee langetermijnratings tot "A". De rating voor de mate waarin Estland verplichtingen kan nakomen in buitenlandse munten steeg twee trappen van "BBB+". De rating die aangeeft in welke mate het land verplichtingen kan nakomen in de eigen munt steeg een trap van "A-". De vooruitzichten zijn stabiel volgens het ratingkantoor.

Estland kreeg op 13 juli groen licht van de Europese ministers van Financiën op de Ecofin in Brussel. Op 1 januari doet de Europese eenheidsmunt haar intrede in Tallinn.

Fitch verhoogde twee langetermijnratings tot "A". De rating voor de mate waarin Estland verplichtingen kan nakomen in buitenlandse munten steeg twee trappen van "BBB+". De rating die aangeeft in welke mate het land verplichtingen kan nakomen in de eigen munt steeg een trap van "A-". De vooruitzichten zijn stabiel volgens het ratingkantoor. Estland kreeg op 13 juli groen licht van de Europese ministers van Financiën op de Ecofin in Brussel. Op 1 januari doet de Europese eenheidsmunt haar intrede in Tallinn.