Ierland krijgt er van het ratingschap bovendien een "negatieve outlook" bovenop, wat betekent dat een volgende kredietverlaging niet denkbeeldig is. Dinsdag liet sectorgenoot Moody's trouwens al weten te overwegen om de rating van Ierland te verlagen.

De lagere rating is in beide gevallen te wijten aan de toenemende onzekerheid over de economische conjunctuur en het begrotingstekort van het eiland.

Vorige week liet de regering in Dublin verstaan dat de kosten voor het herkapitaliseringsplan voor de banken hoger zouden oplopen dan aanvankelijk werd gepland. Minister van Financiën Brian Lenihan verklaarde op 30 september dat de kostprijs om het financiële systeem te herstellen wordt geraamd op een derde van het bbp (bruto binnenlands product) van Ierland.

Ierland krijgt er van het ratingschap bovendien een "negatieve outlook" bovenop, wat betekent dat een volgende kredietverlaging niet denkbeeldig is. Dinsdag liet sectorgenoot Moody's trouwens al weten te overwegen om de rating van Ierland te verlagen. De lagere rating is in beide gevallen te wijten aan de toenemende onzekerheid over de economische conjunctuur en het begrotingstekort van het eiland. Vorige week liet de regering in Dublin verstaan dat de kosten voor het herkapitaliseringsplan voor de banken hoger zouden oplopen dan aanvankelijk werd gepland. Minister van Financiën Brian Lenihan verklaarde op 30 september dat de kostprijs om het financiële systeem te herstellen wordt geraamd op een derde van het bbp (bruto binnenlands product) van Ierland.