Kredietbeoordelaar Fitch overweegt de negatieve outlook voor België te schrappen op voorwaarde dat ons land vastbesloten blijft om het begrotingstekort terug te dringen. Dat zei Fitch-directeur Douglas Renwick aan het financiële persbureau Bloomberg. "Ik denk zeker dat de risico's daar wat kleiner zijn geworden. Ze hebben een zeer goed rapport wat betreft begrotingsconsolidatie, ze halen hun doelstellingen."

Drie procent

Fitch verlaagde de kredietrating van België op 27 januari met één stapje van AA+ naar AA en zette de vooruitzichten op negatief. Indien België begin volgend jaar toont het begrotingstekort onder drie procent te brengen, "zullen we waarschijnlijk de vooruitzichten stabiliseren", aldus Renwick.

België kende vorig jaar een begrotingstekort van 3,7 procent. (KVDA)

Kredietbeoordelaar Fitch overweegt de negatieve outlook voor België te schrappen op voorwaarde dat ons land vastbesloten blijft om het begrotingstekort terug te dringen. Dat zei Fitch-directeur Douglas Renwick aan het financiële persbureau Bloomberg. "Ik denk zeker dat de risico's daar wat kleiner zijn geworden. Ze hebben een zeer goed rapport wat betreft begrotingsconsolidatie, ze halen hun doelstellingen." Drie procent Fitch verlaagde de kredietrating van België op 27 januari met één stapje van AA+ naar AA en zette de vooruitzichten op negatief. Indien België begin volgend jaar toont het begrotingstekort onder drie procent te brengen, "zullen we waarschijnlijk de vooruitzichten stabiliseren", aldus Renwick. België kende vorig jaar een begrotingstekort van 3,7 procent. (KVDA)